Raw drömmar

Minns ni Runebergstårtorna jag gjorde till Runebergsdagen? De hade ju en “glasyr” runt hallonsylten. Den första versionen av glasyr jag gjorde blev alldeles för tjock och stabbig, så jag måste göra en ny. Men den gamla glasyren då… man kan ju inte slänga mat, alltså fick det bli en helt egen grej. Nämligen drömmar 🙂 Vanliga drömmar är jag väl så där semi-imponerade av, men de här var liksom… vad ska jag säga… dröm-goda (om jag får vara lite cheesy).

DSC_0478

Degen (glasyren) bestod av:

  • ½ dl kokosflingor  och ½ dl flagad mandel
  • 1 msk varmt vatten
  • 2 msk smält kokosolja

Till det här tillsatte jag:

  • 1-2 msk kokosmjöl
  • vaniljsocker (hade jag haft vaniljpulver hade jag satt det istället. Man tager, som bekant, vad man haver)

Mixa degen i matberedare eller med stavmixer, rulla degen till bollar i handflatan och tryck ut en liten grop med fingret. Fyll med tinade hallon som du mosat med gaffel i en sil. Ställ i kylen en stund och njut 🙂

 

DSC_0476

DSC_0479

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s