Ugnsrostad lök

Det här är – hands down – något av det godaste jag vet. Röd lök som fått gotta till sig i ugnen får en så himla god och söt smak. Att det dessutom är enkelt att göra är liksom en bonus som man får på handeln. Billig bjudmat är det också.

DSC_0455

Räkna med ca 2 rödlökar per person. Halvera dem (du behöver inte skala, eftersom skalet håller ihop löken när den är klar) och lägg dem i en ugnsform med snittytan uppåt. Ringla över olivolja, strö över havssalt (eller vanlig) och lägg på en kvist (eller torkad) vardera av rosmarin och timjan (på bilden hade jag glömt köpa timjan så den här gjordes utan, men jag rekommenderar med. Timjan råkar nämligen vara en av mina favoriter när det kommer till mat) samt några lagerblad. Skjuts in i 200-225 grader varm ugn i ca 20 minuter eller tills det doftar och ser himmelskt gott ut. Servera som tillbehör till t.ex. kött och sallad.

DSC_0457

DSC_0456

DSC_0462

DSC_0461

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s