Morsdagstips

DSC_1029

Nu, kära vänner, ska ni få veta att ni lever. Det är nämligen så att jag råkar panta på typ världens bästa recept vad gäller chokladkakor. Blotta anblicken av receptet ger en en hjärtattack, men det är nästan så att jag kan lova att det är värt det. Det är inte jag som kommit på receptet, utan äran tillfaller helt och hållet Bake my day som gjort ursprungsreceptet, och Sara som gjorde att min kompis hittade receptet och sedan delade det med mig. Det här är inget man äter varje dag, snarare någon gång då det är fest. Jag har prövat att minska på sockret och även att helt lämna bort det och det har gott bra.

Jag citerar Sara:

Det här kommer vara bland det godaste du ätit! Det bästa är att den bara blir godare och godare ju längre den får gotta till sig i kylskåpet.
Att baka en chokladkaka utan mjöl ger en speciell kaka – den kan inte bli torr! Den blir mer chokladig och “tryffelaktig” i smak och konsistens. Den här kakan blir tät och kompakt samtidigt som den är luftig och lätt. Påminner om kladdkaka fast den är mer fast … och mycket lyxigare! Det här är en kaka du snabbt svänger ihop och jag lovar er, den här imponerar på alla!
Den här står dig upp till 5 dagar i kylskåpet! Och den smakar bara bättre efter par dagar …”

DSC_1028

Efter att ha låtit min syster med familj smaka kakan i somras var det bestämt – kakan skulle naturligtvis vara med på deras yngsta sons dop. Så i augusti blev det till att baka, hoppa in i buskarna och plocka hallon, och vispa lite grädde att servera med.

DSC_1030

Njut av receptet för här kommer det! (Observera att jag inte bakade mina i vattenbad, och de blev huuuur goda som helst ändå)

1 kaka

225 gram smör
340 gram mörk choklad (jag använder Odense 55%)
6 ägg
200 gram strösocker

Smält smör och choklad. Vispa ihop ägg och strösocker. Blanda ner chokladsmeten i äggblandningen och häll sedan allt i en smörad och mjölad (undvik mjöl om den skall vara glutenfri) springform. Klä springformen med aluminiumfolie utanpå och sätt i en hög långpanna eller stor gratängform, till hälften fylld med hett vatten. Låt grädda i 175 grader, längst ner i ugnen, i ca 1 timme eller till kakan verkar ha satt sig och ytan inte är klibbig längre. Ta ut och lyft ur springformen, låt svalna helt innan du serverar den. Förvara i kylskåp och baka den helst en dag innan den skall ätas.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s