Livet med Viggo

Jag tror att det passar mig bra att ha husdjur. Som barn och ung har vi haft tre katter och speciellt den sista vi hade, kattfröken Tessa, kändes som min bästa vän just då. Hon sov ofta hos mig i min säng och varje dag efter skolan hade vi en mys-stund då vi kramades och gosade. Hon var en riktigt egensinnig dam som gjorde precis som hon behagade, men ändå så pass foglig att vi kunde lära henne sitt, tass, dansa och att hoppa över hinder. Nu har hon varit borta i snart 9 år och under denna tid har jag varit husdjurs-lös. Som jag har saknat någon (med päls!) att borra in näsan i efter jobbet, någon som inte pratar eller kräver något av en. Någon som bara är glad över att se en.

Och det har jag ju nu. Viggo, min fina golden retriever, som nyss blivit ett halvt år gammal. 20 kg pure love!

Visst suckar jag ibland under pyjamas-dagar när jag helst bara vill ligga på soffan men vackert får bege mig ut i -15 grader fyra gånger per dag. Då är det lätt att hålla sig för skratt. Men när man väl kommer ut och ser honom tumla runt i snön glömmer man bort att man är trött, och snart springer vi ikapp på ängen.

“Hon har gett mig livsglädjen tillbaka”, sa en änka om sin nio-månaders yrväder till valp (en långhårig grej, stor som en shettis och underbart charmig) och jag tror jag förstår henne. Tillbaka är skrattet jag saknat under så många år. Tillbaka är mysstunderna, tillgivenheten och värmen. Tillbaka är livet.

Men inte är ju Viggo bara en ängel in disguise. Han gör nog hyss också! Som hans fäbless för att tugga sönder mina träningstidningar, till exempel. Eller bibliotekets bok som häromdagen (förlåt! Jag lovar att jag ska betala!) Eller att allt slinker in i hans mun när vi är ute och går (tuggade tuggummin, andras bajs, kvistar, papper, plast… you name it). Eller den dyra Mary Kay-handkrämen som han bara inte kunde låta bli… Men det är väl så det är. You take the good in with the bad, eller hur var det?

IMG_20141210_142433[1]

IMG_20150102_230631[1]

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s